dijous, 27 de juny del 2013

GRÀCIA EN PERILL D'ELITITZACIÓ!

Bars on esmorzàvem de petites que són substituïts per d’altres on només hi trobes còctels de gustos estrambòtics i preus desorbitats, quioscs on sempre havíem comprat els diaris que deixen forats a les cantonades, ferreteries que desapareixen deixant pas a cadenes de supermercats o fins i tot places on ja no s’hi pot jugar a pilota ni trobar-se i divertir-se tranquil·lament amb les companyes. Els pisos que han estat buits durant tot l’any ara, que arriba l’estiu, es lloguen als turistes, mentre les joves i les famílies de la Vila ens veiem obligades a marxar fora per manca de recursos econòmics, dificultats per emancipar-nos o en perill de desnonament. Aquests canvis que intenten fer-nos creure que milloraran el barri només beneficien al capitalisme i el seu mercat, mentre que les veïnes anem perdent els nostres espais i els nostres drets.

Definitivament, la Vila de Gràcia està en perill d’elitització.

A més a més, en tot aquest procés hem vist com ens arrenquen els espais que són nostres. Espais com el Casal Popular, que ha deixat a les joves al carrer i sense punt de trobada, o com el Banc Expropiat, que ara mateix està en procés de ser desallotjat. Els espais alliberats ens permeten organitzar-nos, teixir xarxes de suport mutu per reprendre el control sobre les nostres vides. Des d’ARRAN Gràcia considerem que voler esborrar punts de trobada a la Vila com el Casal o el Banc forma part de la construcció d’aquesta ciutat-aparador de la “marca Barcelona”, feta a mida dels turistes i no d’aquelles que hi vivim dia a dia, on els centres socials okupats molesten i embruten. Volem construir una Vila que compleixi amb les nostres necessitats!

Malauradament, sembla que l’Ajuntament està més preocupat en gastar els nostres diners en actes de promoció d’aquesta ciutat-aparador, amb macro-esdeveniments que donin nom a la seva marca, arrel de la qual s’enriqueixen, com sempre, uns pocs. Les veïnes, però, intentem crear alternatives a les problemàtiques, alliberant espais que ens fan créixer i aprendre de la solidaritat i el suport mutu, així com recuperant l’espai públic que mai hauria d’haver deixat de ser nostre. Sabem que NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR i per això, aquest divendres 28 de juny durem a terme un cercavila reivindicatiu en el que demostrarem que ni volem aquest procés de gentrificació ni deixarem que segueixi avançant.

CONTRA L’ELITITZACIÓ DE LA VILA DE GRÀCIA

CONTRA EL DESALLOTJAMENT DEL BANC EXPROPIAT


CERCAVILA DIVENDRES 28 A LES 19h A FONTANA