dijous, 22 d’abril del 2010

En karim no entrarà a presó!

El cas ha prescrit

El procés judicial que ha tingut sota amenaça de presó al veí de Vilanova ha finalitzat. Després d’una llarga
espera, els jutjats d’executòries de Barcelona han deixat prescriure la sentència que l’obligava a triar entre el pagament d’una sanció econòmica de 400 euros o l’empresonament per 50 dies.
Es tanca un cas repressiu més en el què ha prevalgut l’actitud valenta i coherent del membre de l’Assemblea de Joves de la ciutat: des del primer dia, ja en el judici, i per diverses vegades en compareixences als jutjats (la darrera a finals de febrer), en Karim va manifestar la seva negativa a abonar els 400 euros. Aquesta fermesa deixava poques possibilitats als jutjats de Barcelona que havien de resoldre el cas enviant l’ordre als Mossos d’Esquadra per detenir i, tot seguit, empresonar en Karim per 50 dies... o bé deixar que el cas prescrigués. Fet que s’assolí el 24 de març.

Font: suport-karim.bloc.cat



Des de Assemblea de Joves de Gràcia, ja haviem denunciat que el cas Karim es tractava d'un cas més de persecució política cap a una persona que en tot moment ha estat coherent amb els seus actes i amb les seves idees.

El passat desembre, la Platafoma d'Entitats Juvenils de Gràcia va organitzar al Casal de Joves una jornada solidària amb el Karim, que va servir per donar a conèixer el seu cas entre els joves de la Vila.


L'AJG volem donar l'enhorabona al nostre company, no tant perquè el cas hagi prescrit, que també, sinó per l'exemple de mantenir-se coherent i ferm en tot moment que ha mostrat al llarg d'aquests mesos, donant exemple a tots els i les joves que lluitem diàriament en el nostre país.

Perquè a lluita és l'únic camí!

AJG