divendres, 6 de juliol del 2012

Ja és aquí el Rebrot!

L’Aplec de Joves dels Països Catalans, el Rebrot, escalfa motors per esdevenir un any més el punt de trobada del jovent independentista dels Països Catalans a Berga, on se celebrarà del 12 al 15 de juliol.
Un aplec que busca convertir Berga durant el tercer cap de setmana de juliol en “un espai de trobada, de festa i també de lluita, d’intercanvi d’idees i experiències entre joves vinguts d’arreu dels Països Catalans”. “Un espai de llibertat per a capgirar tot allò que ens han imposat, un punt més des d’on seguir avançant cap a la independència i la revolució!”, segons l’organització.

Organització conjunta
Un aplec que enguany celebrarà el seu onzè aniversari amb la mirada posada en la unió del jovent de l’Esquerra Independentista a una única organització, fruit de la confluència entre Maulets i CAJEI.
De fet, aquest any serà el primer que l’organització de l’aplec sigui totalment conjunta entre les dues organitzacions, que celebren “el compromís de la militància d’ambdues organitzacions per generar un espai de trobada per a joves vingudes d’arreu de la nostra nació”. Així, “s’uneixen els esforços per consolidar, un any més, el Rebrot com l’aplec dels joves dels Països Catalans”, afirmen els organitzacions.

Tallers, xerrades i concerts
Maulets, CAJEI i també el Casal Panxo de Berga van ultimant doncs els detalls d’un esdeveniment que es consolida en aquesta onzena edició que com sempre combina la gresca i la lluita.
Això queda plasmat en els tallers i xerrades que centren el calendari dels quatre dies i que afrontaran tres aspectes que Maulets i CAJEI consideren fonamentals: el debat sobre l’alliberament sexual i de gènere, el sindicalisme als Països Catalans i la construcció de l’independentisme des de l’esquerra.
L’Aplec comptarà també amb una nova edició del Certamen Jove de Literatura Social dels Països Catalans i també de l’Esclat, el concurs de grups de música joves.
D’altra banda, d’entre els grups musicals que actuaran el Rebrot són Brams, Eina, Cesk Freixas, Terratombats, Aspencat, Ebri Knight i Dr Ring Ding.

extret de casalpanxo.cat