dilluns, 16 de maig del 2011

El jovent unit per una terra lliure!

El procés de confluència entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, va entrar ahir en un punt de no retorn. Reus, un dels municipis on coincidim ambdues organitzacions, va acollir aquest cap de setmana la trobada de cohesió entre militants de Maulets, de la CAJEI i d'altres realitats juvenils organitzades.
L'objectiu era fer més estrets els vincles que hem establert aquests dos darrers anys amb el treball conjunt en les diades nacionals, amb els posicionaments públics unitaris i oferint una sola veu en els actes internacionals. Conèixer millor, en definitiva, a les qui en un futur proper esdevindran les nostres companyes en la nova organització que està naixent.
En el marc de la trobada, portaveus d'ambdues realitats juvenils van comparèixer a Reus, acompanyades per unes 130 joves, per reiterar públicament el nostre compromís inequívoc amb el procés de confluència i amb el llegat d'aquelles que ho van donar tot per la lluita. I és que les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans, així com els atacs a la classe treballadora i al dret al propi cos fan indispensable que les joves responguem amb una sola veu. Alhora, aquest procés és també un repte per els i les joves que volem contribuir unides al creixement i la consolidació que viu l'Esquerra Independentista arreu del país. No volem deixar de citar el gran exemple que és, per a nosaltres i per al camí que estem recorrent, la unió entre sindicats que va culminar en el naixement del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. No oblidem, tampoc, el gran repte que les Candidatures d’Unitat Popular afronten el proper diumenge 22 de maig. Volem, des d'aquí, enviar una salutació a tothom que està treballant per al que, n'estem segures, serà un nou èxit per al conjunt de l’Esquerra Independentista i el projecte de la Unitat Popular i els hi desitgem des d’aquí molt sort.

Finalment, fem una crida al conjunt de les joves catalanes, i en especial a aquelles que ja han pres partit per la independència, la revolució social i l'alliberament sexual però no formen part de cap organització nacional, a sumar-se a la construcció d’aquest nou subjecte polític, que ha de ser una eina més per dinamitar els fonaments del capitalisme, del patriarcat i dels estats espanyol i francès.

Per la independència i el socialisme, la lluita és l'únic camí!


Reus, 14 de maig de 2011.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari.
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista.

(I d'altres col·lectius locals que participen del procés)