dimarts, 26 d’abril del 2011

Èxit de la manifestació juvenil unitària a Llíria


La tradicional marxa juvenil que la CAJEI convoca cada 25 d’abril pel matí s’ha convertit enguany en una mobilització massiva de joves pels carrers de Llíria (Camp de Túria), organitzada per primera vegada de forma conjunta amb Maulets. Aquest fet és una plasmació material de l’avanç imparable del procés de confluència entre ambdues organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista. Així, més de 300 persones van assistir a la manifestació sota el lema “Pobles i comarques cap a la Unitat Popular”.

A la cloenda de la marxa va tindre lloc un acte polític multitudinari on vam rebre una salutació afectuosa de l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba “José Martí”. Seguidament, un membre de l’Assemblea de Joves de Camp de Túria va realitzar un discurs assenyalant els principals problemes que pateixen els joves de la comarca, així com també llançava un missatge d’ànim a tots i totes les joves per a seguir organitzant-se i treballant des de la base per a arrelar a cada poble de la comarca.La portaveu nacional de la CAJEI, Itxasne Gorriti, va posar el punt i final a l’acte polític amb un extens parlament on destacava la importància del moment històric que viuen les organitzacions juvenils CAJEI i Maulets, en ple procés d’unitat per a esdevindre, en un futur, “l’organització juvenil més gran i forta del país”. La portaveu va fer una ferma crida a “fugir d’una volta per totes del marginalisme polític i dels cercles tancats i autoexcloents” i presentà, tanmateix, el projecte de la Unitat Popular com a espai aglutinador dels moviments socials del País i com a clara alternativa a l’electoralisme i l’immobilisme polític.


extret de: http://www.cajei.cat/




Desenes de milers de persones clamen per les llibertats nacionals i pels drets socials
La mobilització ha estat precedida per un acte polític de l'esquerra independentista als jardins annexos a les Torres de Quart. El míting ha comptat amb parlaments d'Aina Tarrasó del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Gonçal Bravo de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i Alexandre Ordinyana d'Endavant (OSAN). En l'acte polític els independentistes han posat emfasi en les retallades que s'estan pantint en matèria de drets socials i llibertats. Els independentistes han advertit contra la tendència recentralitzadora de l'estat espanyol en el context actual de crisi capitalista. Així els portantveus independentistes han assegurat que “en els propers anys dos projectes antagònics s'enfrontaran: les retallades nacionals o la conquesta de la independència. L'esquerra independentista lliurarà aquesta batalla perquè considerem un dret inalienable l'accés a la sobirania nacional. Això és volem poder decidir ací, i sense necessitat de demanar permís a cap poder foraster -ni a Madrid, ni a París, ni a Brussel·les-, sobre els aspectesque afecten a la població dels Països Catalans. ”
L'esquerra independentista ha participat de la mobilització amb el lema “Construïm la unitat popular construïm els Països Catalans” que feia referència a la necessitat d'articular una resposta social als atacs nacionals i socials que estan patint les classes populars arreu del país.
El bloc de l'esquerra independentista ha congregat milers de pesones de totes les edats que no han deixat de cridar al llarg d'una marxa marcada per l'optimisme i la combativitat doncs no s'han deixat de cridar consignes per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans.
CAJEI i Maulets han signat una pancarta de pals conjunta sota el lema "Les joves avancem cap a la unitat", també hi ha estat present una pancarta d'Endavant (OSAN). La manifestació ha recorregut el centre de València fins aplegar a les Torres de Serrans on hi ha hagut l'actuació musical del mític Lluís Llach.