dimecres, 7 de gener del 2009

Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme

La campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència ultima un mes de gener carregat d'activitats per a commemorar el 70è aniversari de la caiguda de Barcelona en mans de les tropes franquistes. El plat fort d'aquestes activitats seran la manifestació i acte polític previstos per al proper dissabte 24 de gener, si bé els caps de setmana previs es preveuen altres actes a Barcelona i València per a recordar aquests fets i denunciar-ne els seus efectes i conseqüències.

Segons informa des d'aquesta campanya que aplega a diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista, amb aquestes activitats es vol "denunciar tant la repressió i dictadura feixistes com la reforma que va suposar mantenir el poder de les classes dominants", alhora que es segueix "negant els drets nacionals del poble català".

Les activitats s'iniciaran dissabte 24 a la tarda amb una mostra de cultura popular i un recordatori als lluitadors i lluitadores antifeixistes, que donaran lloc a la manifestació i al posterior acte polític. Les activitats tindran lloc al barceloní Passeig del Born i es clouran amb un concert.

En el manifest de les mobilitzacions, es repassa la derrota patida contra les tropes de Franco tot i la resposta popular a l'aixecament colpista de 1936, i els efectes d'una dictadura que tot i que formalment finalitzà amb la mort d'aquest dictador serví per a mantenir al poder real als guanyadors de la Guerra Civil espanyola fins al dia d'avui. Per la seva part, l'Esquerra Independentista es reclama hereva del bàndol perdedor, que tot i perdre aquesta guerra, donà símptomes de vitalitat organitzant-se al llarg de les diferents dècades des de diferents espais. En aquest sentit, es fa una crida a "no defallir" en defensa de les llibertats personals i col·lectives ja que encara "hi ha combat".

Es preveu la organització d'autobusos des de diferents indrets dels Països Catalans per assistir a aquesta manifestació, i s'anima a l'Esquerra Independentista a fer-se ressò de les activitats previstes.

Dissabte 24 de gener:
16h. Trobada de colles de cultura popular
Homenatge als lluitadors antifeixistes
18h Manifestació Nacional
Acte polític i concert.
Al Passeig del Born de Barcelona. Organitza: Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència

Divendres 16 i dissabte 17 de gener:
Jornades a la Universitat. 1939-2009. A setanta anys de l’ocupació feixista. Història, anàlisi i coneixement de la instauració i institucionalització del franquisme als Països Catalans.
Dia 16, aula Magna de la Universitat de Barcelona, Dia 17, Universitat Pompeu Fabra Ciutadella.
Organitza: Esquerra Independentista del Barcelonès