dilluns, 22 de desembre de 2008

Manifestació a Gràcia: Per un Casal de Joves i pels joves!


El passat disabte 20 de desembre va tenir lloc la primera manifestació convocada per la Plataforma d'Entitas de Joves de Gràcia en defensa d'un Casal de Joves autogestionat.


Aproximadament 170 joves , van recòrrer els carrers de la Vila cridant en defensa d'un espai juvenil públic, democràtic i participatiu enfront del model mercantilista que des d'un inici ha proposat el Districte. La manifestació va sortir a les 20'00 h de la plaça de la Vila, continuà pujant pel carrer Gran de Gràcia i va fer parada al arribar carrer Santa Rosa, espai on es troba situat el casal. Allà davant es va llegir el manifest de la Plataforma i es va aturar el trànsit durant uns moments. Posteriorment la maniestació va baixar pel carrer Torrent de l'Olla fins arribar de nou davant la seu del Districte, on es donà per acabat l'acte.


Durant la manifestació es van sentir consignes en defensa de l'autogestió, l'autoorganització juvenil i la no ingerència de criteris mercantilistes i partidistes en el futur casal.


Aquesta manifestació va ser el tret de sortida d'un conjunt de mobilitzacions que la Plataforma ha preparat en veure que les seves demandes exigides disten cada cop més de la posició que mantenen les representants de l'Ajuntament, que segons valora la Plataforma, està allargant i buidant de contigut les negociacions, duent a aquestes a un punt mort i d'estancament.
La Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia està formada per: Esplai GMM, Esplai Pompeya, Esplai Matinda-Pòritcs, Agrupament Escolta i Guia Lluïsos de Gràcia, Agrupament Escolta Ramon Llull, Agrupament Escolta Pere Rosselló i Assemblea de Joves de Gràcia.