dimecres, 28 de desembre del 2011

[Rescat] Crònica Marxes de Torxes 2011!

Enguany Rescat ha convocat les marxes de torxes amb el lema ”Per Nadal les volem a Casa“, on ja es porta 10 anys reivindicar com a forma de protesta i de solidaritat cap a les companyes segrestades per l’Estat espanyol i francés. En aquest cas en Jordi, la Lola i la Marina.

Divendres 16 de desembre, va tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat una de les mobilitzacions, on una vintena de persones es van concentrar davant l’Ajuntament.

A Vilafranca del Penedès, una trentena de persones s’han concentrat per demanar la llibertat deles companyes, on tot seguit s’ha fet un sopar popular i una festa antirepressiva.

A Igualada, a la comarca de l’Anoia una quarentena de persones han marxat amb torxes per demanar la llibertat de les companyes empresonades pels estats opressors francès i espanyol.

Ens falta comptabilitzar altres poblacions que han convocat marxes de torxes. Tan bon punt en tinguem més detall tornarem a comunicar tota aquesta informació. Només sabem que en el cas de Terrassa la faran el dia 24 de desembre al vespre.

El dissabte 17 de desembre cap a dos quarts de vuit del vespre, unes 200 persones van sortir de la Rambla Canalaletes, baixant pel centre de les rambles demanat la llibertat de les preses polítiques catalanes, Lola,Marina i Jordi empresonades pels estats espanyol francés, consignes es podien escoltar de solidaritat i suport mutu, contra la tortura,disperssió i aïllament, per la llibertat dels ¨Països Catalans i contra la Llei Antiterrorista. La marxa, amb la llum de les torxes i l’escalfor de la solidaritat
va seguir les rambles abaix,amb un gran desplegament policial per part dels mossos d’esquadra com a forma d’intimidació i coacció.
La mobiltizació passà per carrer ferran i finalitzà a la Plaça Sant Jaume on es llegí el comunicat corresponent a les Marxes de Torxes d’enguany.

Des de Rescat ( col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes ) agraïr un any més la solidaritat cap a les preses polítiques catalanes. Que la Lluita Continua Fins l’últim RESCAT, i que les volem lliures en una Terra lliure !

PER NADAL LES VOLEM A CASA !


+informació a rescat.wordpress.com