dimecres, 28 de desembre del 2011

Dues concentracions a Gràcia han denunciat els acomiadaments de Caprabo

Una trentena de persones s’han concentrat aquest divendres 23 a la tarda en solidaritat amb les treballadores de Caprabo que han patit la repressió sindical de l’empresa.

Davant del Caprabo de Travessera de Gràcia amb Bailèn el grup de concentrats han repartit octavetes i han desplegat una pancarta denunciant la repressió aplicada pel grup Caprabo/Eroski. La convocatòria l’havia feta l’Assemblea de la Vila de Gràcia.

caprabo=terror patronalUn portaveu dels concentrats ha declarat a Gràcia Viva que “mentre la corporació Mondragón/Caprabo ha augmentat els seus beneficis de forma astronòmica el darrer any ha intentat eliminar el conveni col·lectiu de Caprabo Catalunya, ha congelat els salaris i ha impedit a les treballadores fer reducció de jornada durant el seu embaràs”. També ha declarat “la gota que ha fet vessar el got ha estat l’acomiadament de dues sindicalistes per defensar els seus drets laborals”.

Diverses sindicalistes han denunciat que els sous dels treballadors de Caprabo no superen els 800 euros al mes, 600 en el cas de les dones amb jornada reduïda. Igualment han alertat sobre una possible reestructuració que pot acabar suposant l’acomiadament de fins a 1200 treballadores.

Paral·lament, a la mateixa vila de Gràcia una 20 de dones de grups feministes han protagonitzat una altra concentració davant el Caprabo de Travessera de Gràcia amb Tusset. Una de les participants de la protesta ha manifestat que “aquesta retallada de personal s’emmarca en un moment de crisi on les dificultats per trobar feina són altíssimes, empenyent així a la classe treballadora a la misèria i en particular a les dones, les quals no trobaran feina dins del mercat laboral i seran obligades a treballar només a la llar sense salari, amb risc d’exclusió social o tornant a ser dependents dels salaris dels marits”.

Els concentrats han afirmat que mentre continuï la política repressiva de l’empresa continuaran les accions de suport fins a on sigui necessari.

En altres localitats catalanes s’han realitzat també altres concentarcions de protesta davant els supermercats d’aquesta cadena.

Extret de graciaviva.cat