dilluns, 23 de maig del 2011

La CUP-AxB celebra uns resultats que la converteixen en la sisena força a Barcelona

La CUP-Alternativa per Barcelona (CUP-AxB) manifesta a través d'un comunicat la seva satisfacció pels bons resultats assolits a la ciutat de Barcelona (11.805 vots) i, en general, a la resta del territori nacional on la candidatura independentista i d'esquerres també es presentava.

Per la CUP-AxB, aquests resultats posen de manifest l'existència d'una alternativa política transformadora a Barcelona, nascuda de les lluites socials i polítiques crítiques amb la forma d'entendre la política municipal dels partits tradicionals basada en la gestió burocratitzada i allunyada de les barcelonines. Un model de ciutat aparador, excloent i elitista que els successius equips de govern han vingut desenvolupant d'esquenes a les necessitats i als interessos de les classes populars.

En aquest sentit, la formació independentista considera que els resultats obtinguts són un punt de partida per donar veu a les diferents expressions ciutadanes que plantegen una Barcelona ecològica, veritablement inclusiva i participativa, respectuosa amb la diversitat, garant del dret a l'habitatge i d'uns serveis públics assequibles, descentralitzada, als servei dels treballadors i treballadores i motor de l'autodeterminació dels Països Catalans.
Ara bé, la CUP-AxB mostrar la seva preocupació per l'alta abstenció registrada novament en uns comicis, fet que, al seu entendre, demostra els dèficits de la democràcia representativa i la necessitat d'aprofundir en mecanismes de democràcia directa, totavegada que vol expressar la inquietud pel creixement de les opcions conservadores i xenòfobes, que utilitzen la immigració com a boc expiatori d'una crisi que, enlloc d'abordar-se en termes de justícia, de solidaritat i d'igualtat social, castiga i accentua la precarietat d'amplis sectors populars.
També remara que les eleccions no són una fi en si mateixa, sinó un mitjà per continuar defensant unes propostes i un manera d'entendre la política que atengui les necessitats de les persones, en especial les que partanyen a les classes més desfavorides i marginades per un sistema econòmic injust.
És per això que apunta que des d'avui mateix, la CUP-AxB continuarà treballant al costat dels veïns i veïns i del teixit associatiu per defensar una Barcelona justa, participativa, integradora i sòlidaria amb els pobles del món.