dijous, 19 de maig del 2011

El jovent de l'Esquerra Independentista amb les CUP!!

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, i la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista) volem explicar el nostre posicionament a les eleccions municipals del 22 de maig de 2011 tant pel que fa referència a les municipals com a les autonòmiques del País Valencià, Illes Balears i Aragó, on també una part de la nostra nació va a les urnes, així com al Conselh Generau d'Aran.

La CAJEI i Maulets expressem el nostre descontentament amb la política institucional perquè resta allunyada de la voluntat de la societat. Dia rere dia se'n distancia més amb casos de corrupció, relacions cada cop més estretes amb interessos privats de les grans empreses i submissió als interessos del sistema financer. Així mateix, lamentem que encara se'ns vulgui vendre com a "democràcia" un sistema on legalment aquesta es redueix a emetre un vot cada 4 anys, amb un model, a més, de llistes tancades; i uns partits polítics que incompleixen sistemàticament les promeses electorals. Uns incompliments que es tradueixen en la més que evident insatisfacció o desafecció política, que es manifesta, entre d'altres, amb les altíssimes abstencions que es registren a les diferents cites amb les urnes.

També volem mostrar el nostre rebuig a una classe política que és incapaç de fer avançar la nostra societat cap a un horitzó de més sobirania i que ni tan sols es planteja trencar amb els marcs legals vigents per aconseguir la independència de la totalitat de la nostra nació.

Per més inri, la crisi econòmica ha servit d'excusa per molts partits per justificar retallades en els serveis públics, destruint el poc que quedava de l'anomenat "Estat del Benestar". A més a més, partits com el PP o PXC han estès el discurs de la persecució dels immigrants senyalant-los com a culpables de la crisi... quan sabem qui són realment els culpables: els que encara a dia d'avui gaudeixen de beneficis empresarials, sous desorbitats, etc.

Per totes aquestes raons, Maulets i la CAJEI expressem que no donem suport a cap partit polític a les eleccions autonòmiques del País Valencià, les Illes Balears i Pitiüse ni l'Aragó. I així mateix amb les eleccions al Conselh Generau d'Aran. No hi ha cap partit que concorri a les eleccions que s'escapi dels esquemes del sistema capitalista i espanyolista-regionalista, per molt que ho teatralitzin en alguns casos.

D'altra banda, la CAJEI i Maulets expressem públicament el nostre suport a les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) que es presenten a setanta-cinc municipis del país —majoritàriament a Catalunya— i que fan així fan una ferma aposta creïble pel projecte de la Unitat Popular. D'aquesta manera, es trenca amb la concepció de la política com "només votar", s'avança cap a la construcció nacional i la independència de la nostra nació i es proposa un sistema socialment just que acabi amb el capitalisme actual. La CUP s'emmarca dins el marc ideològic de l'Esquerra Independentista o MCAN, moviment al qual també pertanyem Maulets i la CAJEI, raó de més per donar-hi el nostre suport. Felicitem el gran esforç realitzat per les diferents CUP que han aconseguit bastir una alternativa real al sistema actual de partits i també perquè han aconseguit duplicar les candidatures que presenten.

Tanmateix, la CAJEI i Maulets també donem suport a certes candidatures que a nivell local considerem interessants perquè trenquen amb molts dels punts que anteriorment hem argumentat. Candidatures com Compromís per Cerdanyola del Vallès, Gent x Bellaterra, Alternativa Ciutadana de Rubí, COP-Compromís per Ripollet, Alternativa d'Esquerres per Badia, L'Assemblea d'Esquerres d'Alcàsser, L'Altraveu de Castellar, Gent de Gramenet, Esquerra alternativa per Barberà o el Bloc per Felanitx.

Fora dels Països Catalans, i des d'una actitud internacionalista, també considerem interessant l'aposta que altres moviments independentistes revolucionaris fan, com és el cas de "l'esquerra abertzale" amb la seva aposta per les candidatures de Bildu. A Astúries també seguirem amb atenció les candidatures del Conceyu Abiertu a Xixón, Noreña, Villaviciosa, Sieru, Ribeseña, Mieres, Samartín, Grau, Llangréu i Uviéu, així com a Castella seguirem amb esperança l'aposta que la "izquierda castellana" fa per la candidatura Segovia de Izquierdas. A Galiza esperem també els millors resultats per les candidatures que promou el Frente Popular Galega i Adiante, que són les candidatures Alternativa Canguesa de Esquerdas, FPG Vigo i FPG Redondela.

Des de les viles i ciutats, el jovent construïm l'alternativa!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
CAJEI, Coordinadora d'assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista