dimarts, 7 d’octubre del 2008

COMUNICAT SOBRE LES NOTÍCIES APAREGUDES RECENTMENT EN REFERÈNCIA AL CASAL POPULAR DE GRÀCIA

Sobre la informació apareguda en els números 275 i 276 de l'Independent de Gràcia en relació a l'expedient administratiu obert pel Districte a diverses cases okupades i Centres Socials de la Vila de Gràcia i Vallcarca, entre les quals hi ha el Casal Popular de Gràcia del carrer Ros de Olano 39, des de l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) volem aclarir diversos punts:

Des de gairebé set anys enrere que va ser okupat, el Casal ha estat gestionat per l'AJG, i això implica que l'assemblea és la responsable de les tasques de manteniment de l'espai. Tot i ser un edifici vell i abandonat pels seus antics propietaris, des del primer moment sempre hem dut a terme un manteniment que ha permès la bona conservació de l'espai. A més a més cal afegir, que en nombroses ocasions membres de l'assemblea hem realitzat els tràmits pertinents per a mantenir la seguretat del casal, no rebent cap atenció per part de les institucions responsables d'aquesta tasca.

Per conèixer l'estat real del Casal, l'AJG hem encarregat diversos informes a pèrits i arquitectes professionals que sempre han corroborat el bon estat de l'edifici. Mai posaríem en risc les nostres pròpies vides ni de la gent que visita el Casal si no estiguéssim completament convençuts de la seguretat d'aquest.

Per tot això, l'Assemblea de Joves de Gràcia denunciem que el Districte de Gràcia i l'Ajuntament de Barcelona utilitzen l'estratègia dels expedients administratius per acabar amb els espais alliberats de la Vila, al no poder aconseguir-ho per la via legal del procés civil o penal.

L'AJG seguirem defensant el Casal Popular de Gràcia, continuarem amb el treball de manteniment d'aquest i plantant cara als especuladors i als seus còmplices. Perquè mai podran enderrocar un projecte amb quasi set anys de vida, que considerem un espai de referència per a molts joves i sobretot, necessari a Gràcia .

.

També ens solidaritzem amb tots aquells espais alliberats de la Vila i d'altres indrets que pateixen la mateixa pressió i persecució per part de l'administració i del sector immobiliari. Des de l'AJG, sempre hem mantingut i mantindrem una aposta ferma per l'okupació d'espais abandonats.

Finakment, animem des d'aquí a tots aquells veïns i veïnes que ho vulguin, a acostar-se al Casal i plantejar els suggeriments que tinguin.

De Gràcia som i a Gràcia ens quedem!

Assemblea de Joves de Gràcia

28 de setembre de 2008

Vila de Gràcia, Països Catalans