dilluns, 26 de setembre del 2011

Dos casals populars de Barcelona amb risc de desallotjament!

Aturem el desallotjament del Casal Popular del Fort Pienc, La Resposta

Salutacions veïns i veïnes,

Des de l’Assemblea de Joves del Fort Pienc us fem arribar la mala notícia sobre el futur del Casal Popular del barri, La Resposta.

La gran immobiliària Núñez i Navarro, de la mà dels cossos policials i judicials de l’estat capitalista espanyol, ha iniciat un procés penal contra joves del barri.
Volen acabar amb aquest projecte a través del qual l’AJ Fort Pienc treballem per difondre pensament crític i oferir un oci alternatiu no consumista per al jovent del barri.
Com bé sabeu, des d’aquest espai portem força mesos reivindicant la cultura i llengua pròpies, treballant per unes festes majors populars i reivindicatives juntament amb l’esplai del barri i el Casal de Joves Xiroc, creant un espai de lluita i socialització amb l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample, fent passis de pel·lícules, tallers, xerrades i moltes activitats més amb un horitzó clar: fomentar la consciència social i el pensament crític com a forma d’avançar cap a un món més just, sense discriminacions de cap tipus.
Defensem els espais okupats davant la manca d’espais municipals per al treball de les entitats del barri, com és el cas de Transformadors, l’equipament juvenil situat al carrer Ausiàs March que va ser tancat per l’Ajuntament del PSOE amb l’objectiu de ser requalificat. A dia d’avui, el regidor de l’Eixample Gerard Ardanuy encara no ha informat als i les joves del barri quin serà el futur d’aquest equipament.
Per tal de garantir tota la feina feta i la que podem continuar fent des de la Plaça del Fort Pienc, tenim un objectiu clar: Aturar el desallotjament de la Resposta.

Per aquest motiu us convidem i us animem a mobilitzar-vos o fer mostres de suport en defensa del Casal Popular.

Contra l’especulació, okupació!

Aturem el desallotjament de La Resposta!

La lluita continua!

Assemblea de Joves del Fort Pienc-CAJEI


El Casal 3 Voltes Rebel, pendent de desallotjar

Els col·lectius del centre convoquen un esmorzar popular pel 26 de setembre a les 8:30 h (c/Argullós 108).

Avui 26 de setembre, és la data prevista per al desallotjament del Casal popular 3 Voltes Rebel, situat al carrer Argullós de Nou Barris. Des dels col·lectius que dinamitzen el centre, expliquen que el procés judicial "ha finalitzat amb una sentència favorable al propietari de l'immoble, posseïdor també de diferents locals comercials de la zona."

El Casal va inaugurar-se a l'estiu del 2006, després que l'Assemblea de Joves de Nou Barris el rehabilités. Des d'aleshores, ha estat seu social de diferents entitats, des de la Cooperativa Agroecològica El Llevat fins a la CUP de Nou Barris, passant per l'associació 500x20 en defensa de l'habitatge digne o l'Oficina de Drets Socials per a l'assessorament laboral gratuït. Ha estat escenari de debats, xerrades, projeccions de cinema alternatiu, recitals poètics i altres activitats.

Els col·lectius que dinamitzen el Casal han convocat un esmorzar el dilluns, 26 de setembre, a dos quarts de nou del matí per tal d'intentar evitar que aquest esdevingui "el tercer espai de participació popular tancat per l'Administració en menys d'un any a Nou Barris", després del Casal de Joves de Prosperitat i el Taller d'autoreparació de bicicletes L@s Bicios@s.


Des de Gràcia, solidaritat amb les companyes de Fort Pienc i Nou Barris!

Defensarem els nostres espais alliberats!