dimecres, 9 de febrer de 2011

9è aniversari del Casal Popular de Gràcia!

Un any més, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) celebrem l'aniversari del Casal Popular de Gràcia, l'espai alliberat que gestionem des de fa 9 anys.
El darrer any i mig, ha estat marcat per l'amenaça de desallotjament fruit de l'obertura d'un procés judicial per determinar la propietat de l'espai. Si l'any passat ja no comptàvem en poder celebrar els 8 anys, mantenir el Casal en vida un any més ha estat una satisfacció molt gran per a totes nosaltres.
El Casal no s'ha d'entendre com un local d'oci més a Gràcia, sinó com un punt de trobada dels joves de la vila, de la Gràcia popular. A la nostra vila, l'existència d'espais com la Barraqueta, la Torna, la Kasa de la Muntanya, l'Infoespai o els Blokes Fantasma és vital per mantenir viu el teixit alternatiu a l'institucionalisme imperant.
Tot i que ja sabem que som molestos pels de sempre, el Casal ha consolidat un model alternatiu de Festa Major sense subvencions de cap tipus, sense cap renúncia política. La Gràcia dels polítics i especuladors immobiliaris ens voldria fora de la vila, però encara no han entès que nosaltres som d'aquí i no marxarem mai. El Casal es mantindrà viu a Ros de Olano, i la Festa Major Popular també.

Ens trobem en un moment de forta criminalització, el moviment d'okupacions està més perseguit que mai i tots els moviments socials són titllats d'"antisistema". Davant d'això, l'AJG seguim apostant per la creació d'espais autogestionats com a resposta al model urbanístic imposat, marcat pels interessos de mercat i no per les necessitats dels veïns i veïnes.

És per això que animem a tothom a participar del 9è aniversari i a gaudir de les activitats programades per aquest cap de setmana.

Gràcia sense Casal? Ni parlar-ne!
Aturem el desallotjament del Casal Popular de Gràcia! Defensem els nostres
espais alliberats!

Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI)
dimecres 9 de febrer de 2011
Vila de Gràcia, Països Catalans