dilluns, 17 de gener del 2011

Els Països Catalans es mobilitzen contra la retallada de les pensions

Sota el lema "Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci", diferents coordinadores, plataformes i moviments socials de diverses ciutats i comarques dels Països Catalans han convocat un seguit de mobilitzacions durant les properes setmanes del mes de Gener.

·Manifestació central a Barcelona: dissabte 22 de gener, 17 h, Plaça de Sants

·Manifestació a Ciutat de Mallorca: dissabte 29 de gener.

·Manifestació a València: dijous 27 de gener a les 19h.

·Manifestació a Lleida el dijous 20 de gener, a les 19 h. davant la Paeria.

·Concentració a Girona el dijous 20 de gener, a les 20 h. al Pont de Pedra

·Marxa-manifestació a Cornellà el divendres 21 de gener, a les 18.30 h. a l’OTG de Sant Ildefons (Av. República Argentina, Metro Sant Ildefons L5)

·Manifestació a Reus el divendres 21 de gener, a les 19.30 h. a la Plaça Catalunya.

·Concentració a Terrassa el divendres 21 de gener, a les 20 h. al Raval de Montserrat.

·Cercavila pel barri del Clot (Barcelona) el divendres 21 de gener.

·Cercavila pel Raval (Barcelona): divendres 21 de gener.

Convoquen: Assemblea de Barcelona, Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, Assemblea pels Drets Socials del Garraf, Assemblea pels Drets Socials del Penedès, Assemblea Popular de Terrassa, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona, Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell, Moviements socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental, Assemblea Social i Sindical del Baix Llobregat.

Hi donen suport: CGT, CNT, COS, IAC, CoBas, SEPC, Endavant, En Lluita, LI, Revolta Global, CAJEI, CUP, MPS, PCPC i diversos centres socials, casals populars i col·lectius.


MANIFEST UNITARI CONTRA LA RETALLADA DE LES PENSIONS

ATUREM LA RETALLADA DE LES PENSIONS, JA N'HI HA PROU, LES NOSTRES VIDES NO SÓN UN NEGOCI

Després de la vaga general del 29 de setembre del 2010, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials (com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacion d’aeroports). La següent, i possiblement la més greu d’aquestes retallades socials serà la Reforma del sistema públic de Pensions, incrementant l’edat de jubilació i el període necessari de cotització. Això implicarà que aquells que ara som treballadors, i molt especialment els joves i les dones, tindrem pensions de jubilació cada vegada més baixes...

segueix llegint