dimecres, 16 de juny del 2010

Presenten a Gràcia un llibre sobre la repressió política contra el jovent basc

El proper divendres 18 de juny es farà a l’Ateneu la Torna la presentació del llibre ‘LA MAZA Y LA CANTERA. Juventud vasca, represión y solidaridad’. En un acte amb Julen Arzuaga, l’autor i on hi intervindran Mikel Soto, Carmel Mayoral i David Fernández.

Aquest llibre, escrit recentment per l’advocat basc Julen Arzuaga, s’endinsa en les lògiques d’excepció penal, processal i mediàtica que ha viscut la joventut basca en les darreres dècades. El llibre és editat per l’editorial basca Txalaparta i Gurasoak, l’associació de pares i mares de joves bascos represaliats.

Arzuaga explica que va recopilar documentació, dades, vivències i testimonis de joves que han patit repressió per la seva activitat en l’associacionsime juvenil.

D’aquest treball van sorgit unes 1.700 fitxes sobre joves que han estat detinguts, torturats i condemnats, fitxes que han servit de suport per a fer aquest llibre.

L’acte té el suport de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura (CPT), Alerta Solidària, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), RESCAT i Amics i Amigues d’Euskal Herria

L’acte començarà a les 19:30h al carrer Sant Pere Màrtir, 37.

Extret de: www.graciaviva.cat