dimarts, 4 de maig del 2010

La 3ª Trobada Jove ja és aquí!

Benvolguts Amics i amigues,
Des de la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia us volem convidar el proper 8 de maig a participar de les activitats que es durant a terme en el marc de la 3a Trobada Jove, Dia en què volem manifestar les entitats joves de gràcia l'orgull de ser joves de la Vila de Gràcia. Així també aprofitem per convocar-vos a la manifestació que tindrà lloc el mateix dia a les 19:30h a la Plaça de la vila de Gràcia sota el lema: "Joves el Casal és nostre!", per un Casal de Joves dels joves i pels joves!. Amb aquest gest volem reivindicar que l'Espai jove la Fontana, situat al C/ Gràn de Gràcia 190 sigui un veritable Casal de Joves: un Casal Autogestionat pels Joves de Gràcia, una demanda històrica del barri que fa anys que es reivindica.
Tot seguit enviem una mica més d'informació sobre aquest dia:

Què és?

La Trobada Jove pretén ser un dia per al jovent de la Vila de Gràcia, un dia on reivindicar-nos com a joves de la millor manera, amb la unió i l’orgull que ens fa pertànyer a aquest col·lectiu. La Trobada Jove va ser idea de l’AJG, que la portava realitzant dos anys seguits. Ara treballant cap a la unitat del jovent gracienc compromès amb el barri hem decidit unir esforços per enfortir aquest projecte.

La Trobada Jove no vol deixar de banda les reivindicacions de les diverses problemàtiques que ens afecten a nivell local, com el fet de no poder autogestionar el Casal de Joves de la nostra Vila. Però tampoc aquelles que ens afecten a nivell global: la precarietat laboral, l’especulació urbanística, el dret a l’habitatge, l’educació en el lleure, l’ecologisme, o tantes d’altres que podríem escriure aquí.

On i quan és?

La Trobada Jove és el 8 de maig i es desenvoluparà a diversos espais de Gràcia, amb un espai principal que serà la Sedeta. Hi haurà activitats des de les 9h del matí fins ben entrada la nit. Més avall trobaràs la programació.

Qui la organitza?

Aquest és el primer any que la organitza la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG), col·lectiu que agrupa la majoria social del jovent organitzat en diferents caus i esplais, així com també l’Assemblea de Joves i l’Ateneu Popular de Vallcarca. Evidentment està oberta a tot aquell jovent que per un dia vulgui reivindicar-se com a jove de la Vila de Gràcia gaudint de les activitats organitzades per aquest col·lectiu.

Per què una manifestació?

Aprofitant aquest dia volem sortir a reivindicar que fa més d’un any que el Casal de Joves no és gestionat pels joves de la Vila, sinó pel Districte i el CJB, col·lectius distants al barri que de ben segur coneixen poc la realitat juvenil gracienca. Per aquest motiu et volem convidem a que ens acompanyis el mateix 8 de maig a les 19:30 h a la Plaça de la Vila sota el lema “Joves, el Casal és nostre!”.

PROGRAMACIÓ:

9h Rebuda i esmorzar popular

9:30h Torneigs esportius: futbol (a l'IES Secretari Coloma)i voleibol

Inscriu-te a qualsevol IES de Gràcia, al Casal de Joves i al Casal Popular de Gràcia

14h Dinar popular i actuació de Rumb al bar

16h Activitats infantils

A les places del Sol, de la Vila, del Diamant i del Casal de Joves

17h Bàsquet 3x3

Taller juvenil: parlem de gènere i sexualitat

19h Xocolatada a la Plaça de la Vila

19:30h Manifestació a la Plaça de la Vila: “Joves, el casal és nostre!”

21h Concert a la Sedeta amb: Black Dollys, Tabaloko i Igitaia

*Totes les activitats en què no s’especifica lloc es realitzaran a la Sedeta (confluència dels carrers Indústria i Sicília)

*Finalment el torneig de futbol es disputarà a l'IES Secretari Coloma

Recorda: el 8 de maig tens una cita amb Gràcia! T'esperem!