dimecres, 27 d’agost del 2008

COMUNICAT DE RESCAT PER A LES FESTES DE GRÀCIA 2008


Històricament, Gràcia ha sigut un barri amb un sentit col·lectiu d'identitat basat en la comunicació horitzontal, les pràctiques socials i les arrels culturals. Aquests eixos han desenvolupat la necessitat de decidir sobre l'ús del carrer i l'autogestió popular del barri. Allunyats de la burocratització institucional i dels valors de mercat, que fins i tot transformen l'oci en un nou model de control social, Gràcia configura una geografia de resistències i diversitats contra el pensament únic.

Cada carrer està ple de petites històries solidàries que a la vegada encaixen dins d'altres històries solidàries, com en un infinit joc de caixes russes. Gràcia es una barricada contra l'amnèsia . . . és la revitalització de la protesta com una força activa per la lluita, perquè després de tot, la lluita continua. Gràcia és la melodia d'un crit plural contra l'ordre, una mena de projecte contra hegemònic des de la quotidianitat, i un escac a l'estratègia municipal de la marginació i l'exclusió.


Des d'aquest espai alternatiu i combatiu se'ns ha ofert a Rescat la possibilitat de llegir un petit comunicat i no hem volgut perdre l'ocasió de recordar que, avui en dia, hi ha presos i preses polítiques catalanes que no poden estar aquí, entre nosaltres, perquè van lluitar i continuen lluitant pel dret que tenim totes les persones i els pobles a decidir lliurament el nostre futur. Perquè la voluntat d'ésser d'un poble en moviment és irreversible, els i les volem lliures en una terra lliure. Visca la Terra!!!!