dimarts, 12 de febrer del 2008

CASAL DE JOVES

Enhorabona joves Graciencs!

Després de 15 anys d'espera, sembla que properament tindrem l'anhelat casal de joves. Hauríem d’estar contents en aconseguir una de les reivindicacions històriques dels joves de Gràcia: un Casal de Joves, un espai de trobada per nosaltres, un punt de partida, un punt de trobada on desenvolupar les nostres inquietuds i aficions. Hauríem d’estar contents perquè alguns dels joves que van començar a reivindicar el casal de joves avui ja no són joves, però el veuran. Hauríem d’estar contents, però no ho estem.

No estem contents per com s’ha desenvolupat el procés de debat i disseny d’aquest futur espai.

No estem contents perquè malgrat tenir un consistori que es reivindica com a promotor de la participació ciutadana, en aquest procés no ha convidat a participar-hi a vàries de les associacions juvenils i entitats de lleure de la Vila, però sí s’ha preocupat de convidar-hi persones i col·lectius suposadament representatius per legitimar i disfressar el procés. No fos cas que algú digués...

Tampoc estem gaire contents perquè aquest no serà el Casal de Joves de Gràcia. Serà el Casal de Joves de Barcelona. Després de tants anys d’espera, ara ens diuen que haurà de ser compartit. No és que tinguem cap problema amb els joves de Barcelona, no som pas estúpids. El que passa és que és trist que els joves graciencs, després de més de quinze anys d’espera, haguem de trencar els plats trencats d’algun ajust consistorial a la Casa Gran i haver d’albergar el Casal de Joves, però de Barcelona. Que no és prou gran Barcelona?

Per últim, no ens agrada que el Casal de Joves serà dirigit i programat pel Districte de Gràcia o l’Ajuntament de Barcelona. Ens donen les molles, però no el pa. No volem que canviïn les condicions en funció de quin color polític mana, no volem estar supeditats als jocs polítics entre partits. Per què el Casal de Joves de Gràcia l’ha de gestionar el Consell de la Joventut de Barcelona?

Per tots aquests motius exposats, les entitats adherides al manifest exigim l’obertura d’un procés de negociació amb el Districte de Gràcia en relació als següents punts:

-Volem un Casal de Joves autogestionat on siguin els joves qui decideixin què es fa o es deixa de fer, com s'organitza i de quina manera es prenen les desicions.

-Volem un Casal de Joves de Gràcia per als graciencs, no per a les entitats de Barcelona.

-El Casal de Joves ha d'estar al marge de la ingerència política. No pot ser un espai més de batalles electorals ni estar subjectes a elles. És un casl pels joves.

Signen el manifest: Esplai GMM, Esplai Pompeia, AE i G Lluïsos de Gràcia, AE i G Ramon Llull, Assemblea de joves de Gràcia-CAJEI (AJG), El Canó de Gràcia, Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop.

Totes les entitats que es vulguin adherir al manifest o rebre informació poden escriure a: casaldejovesdegracia(arroba)gmail.com