dijous, 15 de novembre del 2007

Manifest Campanya nacional: Ni especulació ni destrucció. El jovent defensa el territori.

Ni especulació ni destrucció

EL JOVENT DEFENSA EL TERRITORI

Salaris irrisoris, contractes temporals, llocs de treball inestables i condicions laborals cada dia més
precàries i discriminatòries. Aquesta és la realitat diària que estem patint els i les joves dels Països Catalans, veient-nos totalment incapaces d'emancipar-nos i d'afrontar l'elevadíssim preu de l'habitatge, els avals que ens imposen i, en definitiva, el conjunt de condicions abusives i d'hipoteques vitalícies que ens exigeixen els bancs.

I és que multitud d'empreses promotores, constructores i immobiliàries s'estan dedicant a traficar (perquè no té un altre nom!) amb els nostres drets: amb el dret a un habitatge digne i amb el dret a disposar d'espais col·lectius, autogestionats i lliures de la tutela institucional.
Els empresaris protagonistes d'aquesta cadena especulativa són conscients de l'evident rendibilitat del seu negoci i saben molt bé que, malgrat les traves, algú o altre acabarà comprant: perquè disposar d'un sostre on viure no és un luxe, sinó una necessitat humana i essencial.
Però l'estafa i el saqueig que estem patint no acaben aquí. A més d'hipotecar el nostre futur, arrasen amb el nostre territori. Construeixen infrastructures innecessàries, destructives i perjudicials pel medi ambient, a esquenes de les demandes populars i obviant el rebuig ciutadà al carrer.

Especulació urbanística i destrucció del territori. Aquesta és, doncs, la crua realitat que estan recolzant les institucions i els polítics que ens haurien de representar, per comptes de respondre a la voluntat, a les necessitats i a les aspiracions del nostre poble. Menyspreen el nostre dret a viure dignament i responen, bàsicament, als interessos de les grans multinacionals i dels empresaris més corruptes del país.

En nom de tots els catalans i catalanes, els governs autonòmics i regionals dels Països Catalans
continuen emparant l'especulació, requalificant metres quadrats i pagant amb fons públics
infrastructures que beneficien una minoria. Les autopistes d'Eivissa i Mallorca, el Quart cinturó, la línia de Molt Alta Tensió i el Tren d'Alta Velocitat, projectes urbanístics com Marina d'Or, la
sobresaturació de la costa mediterrània a base d'hotels i urbanitzacions, els camps de golf que satisfan els capritxos més absurds i elitistes,... són només alguns exemples il·lustratius de com l'interès privat i el màxim benefici passen per davant de la voluntat popular i de les necessitats de la nostra societat. La classe político-econòmica espanyola i catalana fa més de tres dècades que ens està venent l'Estat del fals benestar com a solució a totes les injustícies del passat. Però les noves generacions del país ja hem pogut tastar què amaga realment aquesta retòrica política reformista. Mentre pregonen l'habitatge social com a sortida a la tardana emancipació del jovent, nosaltres estem assistint al trist espectacle de la subhasta dels nostres drets.

El jovent català ja no passa per l'embut de les mentides i de la passivitat: després de molts anys, l'Estat del benestar s'evidencia com la façana dissuassòria de les nostres aspiracions rupturistes i
transformadores. La problemàtica de l'habitatge i la destrucció del nostre territori tenen un origen comú: l'especulació urbanística i territorial, fomentada per l'ordre del mercat, per la llei de l'oferta i la demanda, per la cerca del màxim benefici i, en definitiva, pel sistema capitalista espanyol i francès i per la propietat privada sobre els recursos naturals dels Països Catalans.
Des de la CAJEI passem a l'acció i assenyalem als culpables d'aquesta situació. Cal enfrontar-se a tots aquells que s'estan aprofitant de les injustes regles del joc i d'una classe política servil i venuda als seus interessos.

Ni especulació, ni destrucció.
El jovent defensa el territori!

Països Catalans, 13 d'abril del 2007

COORDINADORA D'ASSEMBLEES DE JOVES DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA
(CAJEI)