dimecres, 16 d’octubre del 2013

19 d'octubre: Manifestació Nacional d'Independència per canviar-ho tot!






El jovent decidim independència, i l’auge de l’independentisme entre les joves en els darrers temps així ho demostra. Des d’ARRAN Gràcia, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, lluitem per la independència, el socialisme i el feminisme en uns Països Catalans lliures i sobirans. No obstant això, també creiem fermament que la independència per ella mateixa no ens farà lliures, ja que un nou estat no serà mai lliure si el seu poble no és realment sobirà. És per això que entenem la independència com un mitjà necessari per a aconseguir la llibertat i l’emancipació que també necessitem com a classe treballadora.

El jovent decidim independència, però sense renúncies. No renunciem a la totalitat del nostre territori, som un poble de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. No renunciarem a la nostra llengua. La independència ha de servir per a garantir-nos una educació pública, de qualitat i en català a tots els territoris. No ens rendirem davant l’ofensiva espanyolista. No ens rendirem tampoc davant la dreta ultraconservadora que segueix volent manar sobre els nostres ovaris. La independència ha de servir per a construir el feminisme al llarg de la nostra nació, per la plena igualtat de gènere i el dret al propi cos. Les joves hem de poder relacionar-nos amb qui i quan vulguem, i triar nosaltres mateixes amb qui volem compartir els nostres cossos.
El jovent decidim independència, però una independència real, sense haver de seguir els dictats de la Troika ni de l’Europa del capital. L’únic que pot garantir l’emancipació del nostre poble és la sobirania econòmica. Volem construir la independència, però com podrem fer-ho si ens envien a servir cafès a Londres? Davant les feines precàries, volem sous dignes i plens drets laborals. No renunciem als nostres drets socials: educació, salut, habitatge digne... Volem poder emancipar-nos, volem accedir a l’educació superior sense sentir-nos-en exclosos pel nostre nivell de renda, no volem veure més com desnonen les nostres veïnes, no volem veure patir els nostres avis i àvies per anar al metge o rebre atenció mèdica adequada. Volem que els barris, viles i pobles siguin de i per a les veïnes, i que no estiguin al servei dels mercats i es gestionin buscant el seu benefici. Volem ser als carrers, a les places i als parcs, volem decidir què és el millor per nosaltres, sense que ningú ho fagi en nom nostre.
El jovent decidim independència, però construïda pel i per al poble. Mobilitzar-se un cop l’any i esperar que les elits econòmiques i polítiques es barallin entre elles i ens serveixin una consulta és fer un brindis al sol. Exigim la consulta perquè exigim radicalitat democràtica. Volem poder votar, i l’únic garant de que això succeeixi és, com hem vist, la mobilització constant al carrer, el nostre àmbit de lluita. I encara més després del passat 12 d’octubre, on varem poder observar als feixistes manifestant-se pels nostres carrers. Ara més que mai cal donar una resposta! Som moltes més, i nosaltres volem liderar aquest procés. Un procés que ha de ser en benefici de les classes populars.  
El jovent decidim independència per canviar-ho tot, i per això sortirem al carrer el 19 d’octubre. Perquè sabem que només organitzant-nos i lluitant tenim futur.
INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT!

MANIFESTACIÓ 19 D’OCTUBRE A LES 18.00h  A PL. UNIVERSITAT.