dilluns, 27 de desembre del 2010

L’Esquerra Independentista de Gràcia es mobilitza contra la sentència del TS


La resposta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que amenaça el català a l’escola, també ha arribat a Gràcia. Aquest dijous 23 de desembre, unes 70 persones s’han concentrat a la Plaça de la Vila a les vuit del vespre per mostrar el seu rebuig a la sentència.
La concentració havia estat convocada per Endavant de Gràcia i l’Assemblea de Joves de Gràcia, i ha comptat amb la presència de membres de la CUP i veïns i veïnes de Gràcia que s’han afegit a la protesta.
Per a Josep M. Solé, d’Endavant “la sentència del Suprem demostra que per a imposar el seu projecte contra la voluntat popular, l’estat espanyol utilitza qualsevol mitjà, com el mateix poder judicial, que s’ha convertit en un instrument de la retallada de drets i llibertats que patim el poble català”. Ramon Armengol, de l’Assemblea de Joves de Gràcia (CAJEI) ha afirmat que “davant l’amenaça al català a l’educació, cal que el jovent català s’organitzi als centres d’ensenyament, es mobilitzi i surti al carrer per plantar cara a l’espanyolisme”. Martí Humet, de la CUP de Gràcia ha afirmat que “pensem que la resposta davant aquesta ofensiva ha de passar per la desobediència a la legislació espanyola i per enfortir la lluita per la independència dels Països Catalans”.
A més de Gràcia, en altres barris i poblacions l’esquerra independentista ha convocat nombrosos actes de protesta.
extret de graciaviva.cat

Posicionament de la CAJEI i Maulets sobre la nova agressió dels tribunals espanyols al poble català.
Avui 22 de desembre hem conegut la darrera agressió en contra el poble català. El Tribunal Suprem espanyol ha dictat una sentència contra la immersió lingüística a les escoles,un model escolar que pretèn fer del català la llengua parlada pels infants que s’ecolaritzen al nostre país i l’eina d’integració de les nouvingudes. (...) Segueix llegint