dimarts, 27 de gener del 2009

Contra el preu abusiu del transport públic: COLA'T!




El passat divendres 23 de gener l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) va realitzar el COLA'T, una acció que ja ve sent un clàssic amb l'entrada del nou any, i l'incriment desmesurat de les tarifes del transport públic. Aquesta acció simbòlica, pretén animar a tots els usuaris del transport públic descontents amb aquesta situació, a En aquest cas, l'acció es va realitzar a la parada de metro de Fontana a les 21'00h, i va consistir en obrir tots els accessos al metro,convidant a tos els usuaris a exercir la desobediència enfront aquest nou abús. Alhora es va desplegar una pancarta i es van repartir octavetes amb el manifest explicatiu. L'acció que va tenir molt bona acollida entre els usuaris, va durar uns 30 minuts aproximadament, i va finalitzar quan dos agents de là Guàrdia Urbana es van presentar a l'estació de metro.
Des de l'AJG animem a tots els usuaris a colar-se al transport públic, com a forma de protesta, i en demanda d'uns preus adequats a les seves capacitats. També aprofitem per avisar que el COLA'T s'anirà realitzant de nou en els propers dies i en els diferents punts de transport públic.

Manifest repartit:

Contra el preu abusiu del transport públic: COLA'T!!!

L’encariment que any rere any es produeix en el preu del transport públic, està convertint aquest, en un mitjà de transport de privilegi, i no pas en un servei a l'abast de la classe treballadora. Cada inici d’any el preu del bitllet del transport augmenta de forma indiscriminada i arbitrària, sense que això suposi una millora del servei. Aquest mitja de transport és el mitjà de treballadores i treballadors, de jubilades i jubilats, d’estudiants, i de persones respectuoses amb el medi ambient, ja que aquest mitjà és menys contaminant que el cotxe o la moto. Des de l'assemblea de joves de Gràcia considerem que l'increment dels preus del transport públic provoca:

-Afavorir la utilització del cotxe i la moto per desplaçar-se, creant embussos i per tant contaminant.

-Augmentar el nombre de gent que utilitza el transport públic sense pagar, amb el que ATM i l'Administració responen amb mesures coercitives i de control social (càmeres de videovigilància, seguretat privada..) que utilitzen com a justificació per encarir el bitllet.

-Convertir el transport públic en un mitja de transport fora de l'abast dels seus usuaris, negant el reconeixement de necessitat pública que és.
Aquest any 2009 han incrementant els preus dels bitllets un 4.75% (6.94% en el cas de la tarjeta més utilitzada pels usuaris, la T-10 ). Davant d’aquest alarmant fet, des de l'AJG convidem a tots els usuaris i usuàries a reflexionar a l’hora de comprar el bitllet i a exercir la desobediència civil com a forma de protesta, en demanda d’un transport públic de debò.

FINS QUAN HAUREM DE SEGUIR AGUANTANT?
CONTRA ELS PREU ABUSIUS DEL TRANSPORT PÚBLIC, DESOBEDIÈNCIA!

ASSEMBLEA DE JOVES DE GRÀCIA