dissabte, 13 de setembre del 2008

CRÒNIQUES DE L'11 DE SETEMBRE

Manifestació unitària de l’11 de setembre a Barcelona

8.000 persones s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Barcelona convocades per l’Esquerra Independentista i sota el lema: “Els Països Catalans decidim Independència”. L’Esquerra Independentista és un moviment polític format per les organitzacions i sectorials Endavant-OSAN, CAJEI, Maulets, SEPC i Alerta Solidària.

La manifestació ha començat a les 17:15 a la Plaça Urquinaona i ha finalitzat al Passeig del Born amb un acte polític. Durant el recorregut s’han cridat consignes contra l’Estatut d’autonomia, l’ocupació espanyola i francesa i reclamant el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans. En l’acte politic que tancava la manifestació han intervingut diferents membres d’aquestes organitzacions convocants a més del regidor de la CUP de Molins de Rei, Àlex Maymó.

Les diferents intervencions han ressaltat la unitat d’acció independentista, el rebuig a casos repressius com els de l’empresonament del jove terrassenc Francesc Argemí (Franki) per ultratge a la bandera espanyola, el cas dels independentistes jutjats a l’Audiència Nacional per la crema de fotografies de la monarquia espanyola o la càrrega policial d’aquest matí durant una mobilització a Lleida que ha acabat amb la detenció d’un company independentista de la CAJEI.

També s’ha recordat que l’Esquerra Independentista mai ha donat suport a cap procés de reforma estatutària i s’ha afirmat que la única via possible és la independència.

A l’inici de l’acte dues persones han cremat una fotografia dels reis espanyols i ha finalitzat amb la crema de nombroses banderes franceses i espanyoles.

No hi ha hagut cap incident de rellevància, tret d’una provocacio de signe feixista i algun moment de tensió amb la polícia davant dels Jutjats.

Altres actes de la Diada a Barcelona

Per altra banda, s’han succeït diversos actes convocats per l’Esquerra Independentista durant el dia d’avui.

A les 11 hores del matí, més de quatre-centes persones han participat a l’acte d’homenatge a Gustau Muñoz al carrer Ferran de Barcelona, a prop del lloc on va ser assassinat per la policia espanyola ara fa 30 anys. En l’acte han intervingut una companya de militància del jove, que aleshores tenia 16 anys, un militant de la CAJEI i també s’ha llegit una carta d’una presa política.

Posteriorment, a les 12 hores del migdia ha tingut lloc l’acte polític de la CAJEI en el qual s’han criticat els casos repressius del Franki i dels antimonàrquics acusats d’injúries i ultratge a la bandera i a la corona espanyola alhora que s’ha animat al jovent a continuar fent actes de desobèdiencia. També s’ha remarcat que al fossar de les moreres no hi ha lloc per als traïdors, en referència als pactes de determinades forces catalanes amb el PSOE (s’ha mostrat una fotografia del Carod Rovira amb el rei espanyol).

A quarts de dues del migdia ha començat la manifestació que cada any organitza Rescat per reclamar la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes.

Prop de mil cinc-centes persones han recorregut els carrers del centre de Barcelona, des del Passeig del Born fins la Plaça Sant Jaume, cridant consignes contra la tortura, la repressió i a favor de la llibertat dels presos. Per finalitzar, s''ha llegit un comunicat de Rescat i un escrit per la presa Lola López.

Finalment, gairebé dues-centes persones l’acte polític de Maulets, ha començat abans de dinar al Passeig del Born. En aquest hi ha intervingut un militant de l’organització que ha fet un repàs als vint anys d’existència de l’organització i als front de lluita oberts en l’actualitat i s’hi ha llegit el manifest nacional. Posteriorment, s’ha servit la tradicional botifarrada que enguany ha aplegat prop de tres-centes persones.

(extret de www.cajei.cat)