dijous, 27 de juny del 2013

GRÀCIA EN PERILL D'ELITITZACIÓ!

Bars on esmorzàvem de petites que són substituïts per d’altres on només hi trobes còctels de gustos estrambòtics i preus desorbitats, quioscs on sempre havíem comprat els diaris que deixen forats a les cantonades, ferreteries que desapareixen deixant pas a cadenes de supermercats o fins i tot places on ja no s’hi pot jugar a pilota ni trobar-se i divertir-se tranquil·lament amb les companyes. Els pisos que han estat buits durant tot l’any ara, que arriba l’estiu, es lloguen als turistes, mentre les joves i les famílies de la Vila ens veiem obligades a marxar fora per manca de recursos econòmics, dificultats per emancipar-nos o en perill de desnonament. Aquests canvis que intenten fer-nos creure que milloraran el barri només beneficien al capitalisme i el seu mercat, mentre que les veïnes anem perdent els nostres espais i els nostres drets.

Definitivament, la Vila de Gràcia està en perill d’elitització.

A més a més, en tot aquest procés hem vist com ens arrenquen els espais que són nostres. Espais com el Casal Popular, que ha deixat a les joves al carrer i sense punt de trobada, o com el Banc Expropiat, que ara mateix està en procés de ser desallotjat. Els espais alliberats ens permeten organitzar-nos, teixir xarxes de suport mutu per reprendre el control sobre les nostres vides. Des d’ARRAN Gràcia considerem que voler esborrar punts de trobada a la Vila com el Casal o el Banc forma part de la construcció d’aquesta ciutat-aparador de la “marca Barcelona”, feta a mida dels turistes i no d’aquelles que hi vivim dia a dia, on els centres socials okupats molesten i embruten. Volem construir una Vila que compleixi amb les nostres necessitats!

Malauradament, sembla que l’Ajuntament està més preocupat en gastar els nostres diners en actes de promoció d’aquesta ciutat-aparador, amb macro-esdeveniments que donin nom a la seva marca, arrel de la qual s’enriqueixen, com sempre, uns pocs. Les veïnes, però, intentem crear alternatives a les problemàtiques, alliberant espais que ens fan créixer i aprendre de la solidaritat i el suport mutu, així com recuperant l’espai públic que mai hauria d’haver deixat de ser nostre. Sabem que NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR i per això, aquest divendres 28 de juny durem a terme un cercavila reivindicatiu en el que demostrarem que ni volem aquest procés de gentrificació ni deixarem que segueixi avançant.

CONTRA L’ELITITZACIÓ DE LA VILA DE GRÀCIA

CONTRA EL DESALLOTJAMENT DEL BANC EXPROPIAT


CERCAVILA DIVENDRES 28 A LES 19h A FONTANA

Ni malaltes ni obedients, sexualitats dissidents! LES JOVES ENS ALLIBEREM! Manifest 28J, alliberament LGTBI

Un tren de rodalies travessa mig país amb una destinació final: una discoteca d’ambient. Un homòfob insulta un company classe. Milers de lavabos des d’on moltes hem donat les nostres primeres passes per desenvolupar la nostra sexualitat. Petons d’amagat amb aquella noia que sempre t’havia agradat. Un bisbe lesbòfobic que fa declaracions als mitjans de comunicació.
I així podríem continuar descrivint centenars d’imatges que formen part de la nostra quotidianitat. La quotidianitat de moltes joves lesbianes, gais i transsexuals que dia a dia vivim sotmeses a una estructura que mai hem decidit. Aquesta estructura té noms i cognoms: s’anomena patriarcat i s’anomena capitalisme. I és ben cert que conviure-hi mai no ha estat fàcil per ningú. Però aquesta  convivència esdevé encara molt més difícil per a totes les joves lesbianes, gais, transsexuals i, en definitiva, per a totes aquelles que no encaixen en la norma de les relacions prefabricades i els comportaments binaris.
És amb l’actitud de no encaixar, la de no assimilar-nos i la de no engabiar-nos en la norma de la repressió sexual, el patriarcat i el capitalisme que, des d’ARRAN, encarem novament el 28 de juny. Un nou dia de lluita per l’alliberament LGT.
El 28 de junt és un dia de rebel·lió. Un dia en què recuperem el vell combat de les companyes que fa 44 anys protagonitzaren els disturbis de Stonewall. Una jornada per reafirmar-nos en la idea que si el patriarcat, l’heteronormativitat i el capitalisme ens fan la vida impossible, nosaltres els la farem a ells.
Però és també un nou dia de construcció per l’alliberament de les nostres sexualitats. Unes sexualitats lliures que no hagin de marxar dels pobles per tancar-se a les gàbies del capitalisme rosa. Sexualitats visibles i revolucionàries a tot arreu: En festes, bars, universitats i centres de treball. Però també als instituts, escoles i caus. Sexualitats que no invisibilitzin les dones i lesbianes. Que construeixin imaginaris lliures. Sexualitats segures contra les retallades a la sanitat. En definitiva, unes sexualitats capaces de ser un motor per a la transformació i la revolució. Per l’emancipació del nostre poble, la nostra classe, i les nostres vides.
Ni malaltes ni obedients, sexualitats dissidents!
MANIFESTACIÓ DISSABTE 29 DE JUNY A LES 18:30h A PLAÇA UNIVERSITAT!
LES JOVES ENS ALLIBEREM!



CLOENDA CICLE DE CINEMA A LA FRESCA CONTRA L'HETEROPATRIARCAT!

Com totes sabeu, durant aquest mes de juny, ARRAN Gràcia hem estat organitzant un cicle de cinema a la fresca cada divendres a la plaça Revolució. Les pel·lícules i documentals que s’hi van mostrar tenien relació amb les sexualitats no normatives, els cossos, les identitats de gènre, i en definitiva, amb l’heteropatriarcat que ens determina com hem de viure les nostres vides sexuals i afectives.
Aquestes problemàtiques no són un fet aïllat d’unes quantes, sinó que condicionen tots i cadascun dels aspectes de les nostres vides, i per això, des d’ARRAN Gràcia, hem volgut contribuir a la seva difusió. Divendres passat varem concloure el cicle de cinema a la fresca celebrant-ne l’èxit, i per acabar, varem llegir el manifest que hem redactat com a ARRAN en el marc de la diada per a l’alliberament lèsbic, gai i trans del 28 de juny, campanya en la qual estava inscrit el cicle de cinema.

Per acabar, us convoquem a totes a la manifestació per a l’alliberament sexual i de gènere el dissabte 29 de juny a les 18:30h a la plaça Universitat!

dijous, 13 de juny del 2013

#OkupemArrelem, en defensa dels espais alliberats!



D’ençà del desallotjament del Casal Popular de la Vila de Gràcia, el jovent gracienc ens trobem al carrer, sense un punt de trobada per a totes. Actualment, el Banc Expropiat està sota amenaça de desallotjament, tot i havent deixat clar durant el seu any i mig d’existència que és un espai on teixir el suport mutu, de totes i per a totes, on s’hi fan activitats de tot tipus i per a totes les edats. L’Armadillo, el bloc ocupat pel Grup d’Habitatge per a allotjar joves precàries i famílies desnonades està sent assetjat dia rere dia, tot i que la conseqüència del seu desallotjament sigui deixar a joves i famílies sense alternativa on viure.

És per tot això que ARRAN Gràcia denunciem la persecució que s’està duent a terme des de les institucions de poder cap a als col·lectius, organitzacions, i al cap i a la fi, persones que busquem alternatives a les nostres vides, negant-nos a quedar-nos de braços plegats, veient que des d’algun lloc s’està controlant les nostres vides. És per això que defensarem els nostres espais autogestionats per tots els mitjans.

Hem sigut testimonis al llarg dels darrers mesos de la persecució dels nostres espais alliberats, que s’ha materialitzat en una forta ofensiva amb un objectiu clar: fer-nos fora, minvar la nostra presència. Hem observat, en poques setmanes, una ferma voluntat d’arrabassar-nos allò que juntes hem construït durant tant de temps, amb tants esforços, penes i treballs, símbols clars de la nostra insubmissió i esperança de canvi, insults a la seves ordenances i lleis garants de la desigualtat, la marginació i la misèria.

Casals Populars, Centres Socials Autogestionats, Naus ocupades, Espais Veïnals, Blocs de la PAH, Casals de Joves… cada dia són més els espais socials alliberats que entre totes anem teixint als barris i viles dels Països Catalans. Ho fem els moviments socials, les organitzacions polítiques, les associacions de caràcter local, els col·lectius juvenils, i els propis veïns i veïnes organitzats. I ho fem per denunciar un sistema que exclou a les majories socials d’espais on reunir-se i plantejar alternatives, d’espais d’oci, de trobada, d’activitats, d’espais autogestionats. Ho fem perquè volem trencar amb la lògica especulativa i la privatització de les nostres viles i ciutats, perquè volem ser nosaltres, entre totes i tots, que construïm el nou món rere les parets que ara engrandeixen les comptes corrents d’immobiliàries i grans propietaris.

Okupem Arrelem vol ser l’eina per la defensa d’aquests espais, per coordinar-nos, per saber quins són i en quin estat judicial es troben, per informar-nos de les convocatòries, i també, evidentment, per defensar-los políticament, amb arguments sòlids davant de la criminalització i persecució de les autoritats, que pretenen desallotjar els nostres somnis rebels dia si dia també.

ARA MÉS QUE MAI, DEFENSEM ELS ESPAIS ALLIBERATS!



#OkupemArrelem

dimarts, 11 de juny del 2013

PROU REPRESSIÓ CONTRA LA CONSCIÈNCIA SOCIAL! 14 de juny, totes a la ciutat de la (in)justícia!


Alerta Solidària i l’assemblea d’ ARRAN Les Corts convoquen una concentració a la plaça de la justícia el proper divendres dia 14 de juny a les 10h, data en què se celebrarà el judici a les companyes de les Corts a qui demanen fins a set anys de presó pels fets de la vaga general del 29 de març de 2012. El cas de les companyes de Les Corts forma és un exemple més de l’actuació repressiva del tot desproporcionada que es va derivar de la ja històrica vaga general del 29M. Els números parlen per ells mateixos: un centenar de detencions, sis empresonaments i més de cent persones ferides. El caràcter polític d’aquestes elevades imputacions resulta més que evident. El Fiscal, L’Ajuntament de Barcelona i el cos de Mossos d’Esquadra s’han posat d’acord per demanar-los penes del tot desproporcionades. Però a les companyes de les Corts no les jutgen per haver tallat un carrer el dia 29M. Les jutgen per la seva condició de joves compromeses amb la seva lluita contra el capitalisme. Es tracta, ni més ni menys, d’un judici contra la consciència social.
Divendres 14 de juny a les 10h, totes a la ciutat de la justícia!
Si ens toquen a una, ens toquen a totes!
ABSOLUCIÓ ENCAUSADES 29M!

ARRAN Gràcia organitzem el cicle de cinema a la fresca contra l'heteropatriarcat amb passis de documentals cada divendres d’aquest mes de juny, emmarcats en la prèvia a la diada del 28 de juny, per l’alliberament LGTBI, sexual i de gènere. Ho fem amb la voluntat de situar al centre del debat els discursos en torn les identitats de gènere, els cossos i les sexualitats no normatives, tot ajudant a la seva difusió i coneixement.

NI MALALTES NI OBEDIENTS, SEXUALITATS DISSIDENTS!
28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL D'ALLIBERAMENT GAI, LÈSBIC, TRANS I INTERSEX!

dilluns, 10 de juny del 2013



Construïm l'independència perquè tot canviï des de Viles, Barris, Ciutats i Pobles. Entre totes, tot!

Vine a dir-hi la teva: Assemblea oberta del Dijous 20 de Juny, a les 20:00h al Casal de Joves la Fontana













Independència per canviar-ho tot

La triple crisi -territorial, econòmica i democràtica- que viuen els Països Catalans ha suposat l'obertura de nous escenaris que acullen i intenten donar resposta a les expectatives de canvi de bona part de la població.

Els processos socials i polítics per a fer front a aquesta triple crisi en els diversos territoris dels Països Catalans s'han desenvolupat de forma diversa, però observem amb preocupació l'hegemonia de la qual frueixen algunes de les velles receptes i alguns dels vells gestors a l'hora de pivotar aquests processos.

L'anhel de buscar un encaix amb l'estat que permeti respectar els nostres drets nacionals alhora que es mantenen inqüestionables els principis emanats del postfranquisme, s'ha demostrat una opció totalment inoperant.

D'altra banda, la proposta independentista està essent copada per la ideologia i pràctica generada en tres dècades d'autonomisme. D’una banda, això suposa un fre per a fer de la independència una eina d’emancipació social. Alhora, tenim seriosos i raonats dubtes que els actuals dirigents polítics del Principat vulguin portar el mandat democràtic de convocar un referèndum fins a les darreres conseqüències. Crear un escenari per a un nou pacte amb l’estat seria el frau democràtic més gran dels darrers 30 anys.

Ara i aquí, l'única sortida possible per al nostre poble que respecti els seus drets nacionals, socials i civils és la construcció democràtica d'una República independent que asseguri l'accés del poble al poder polític i econòmic.

El nou futur que volem començar a construir ha de ser un full en blanc on la nostra gent pugui escriure-hi sense condicionants les bases que han de regir el nostre comú. Ens neguem a que el nostre futur comenci amb un full que ha estat escrit des de les receptes del passat i per qui ha estat gestor d'aquest passat que ens ha dut a aquest present de crisi.

És per tot això que creiem que cal posar al centre del debat polític els següents aspectes:

● El poble ha de ser el centre actiu del nostre procés d'emancipació. No pot ser un subjecte passiu l'única missió del qual és ser consultat, sinó que ha de ser protagonista, per damunt de cotilles institucionals, de la construcció de la nova República.

● Cal treballar des d'una visió nacional, que tingui en compte el conjunt dels Països Catalans. Cal activar dinàmiques de coordinació i convergència de propostes, lluites i institucions alternatives.

● El procés d'emancipació no pot estar encotillat pels límits legals i territorials d'una legalitat sorgida del pacte amb el franquisme. Cal desbordar a través de la desobediència els marcs legals actuals i substituir-los per la legitimitat de nous marcs veritablement democràtics. I per a fer això cal primer denunciar sense eufemismes la manca de democràcia de les actuals estructures de dominació estatals.

● Activem la defensa del català com a llengua comuna i de cohesió social arreu dels Països Catalans, i fem-ho des d’una òptica nacional. El català és un patrimoni i un dret de tota la ciutadania dels Països Catalans, i l’eina que garanteix la cohesió del nostre poble.

● Fem de la sobirania econòmica un objectiu irrenunciable entrellaçat amb la sobirania política. Sense dotar el poble de la capacitat efectiva de decidir plenament sobre tots els aspectes econòmics, no podem parlar de veritable autodeterminació. Sense posar l'economia al servei de la població no podem parlar de veritable democràcia.

● Fem del nostre procés emancipador una eina per a trencar de forma radical amb la despossessió continuada de les classes populars per part de les elits econòmiques.

● Posem ja des d’ara les bases per a estructures socials i públiques al servei de la població. Bastim un programa per la igualtat de gènere, territorial, de serveis públics, i convertim-lo en un full de ruta per a la futura República dels Països Catalans.

● Internacionalitzem la causa del nostre poble amb els nostres iguals. Cerquem complicitats i teixim llaços solidaris amb els pobles germans del sud d'Europa. Fem de la solidaritat la nostra millor arma.

Per tots aquests motius, iniciem un procés de debat i difusió públiques de les nostres propostes, i convoquem aquelles persones que comparteixen aquests punts de vista a una manifestació el proper mes de juliol als carrers de Barcelona.

diumenge, 9 de juny del 2013

PRIMERA JORNADA DEL CICLE DE CINEMA A LA FRESCA CONTRA L'HETEROPATRIARCAT


Divendres passat, la Pl. Revolució es va convertir en un cinema que clamava per la llibertat sexual i de gènere. ARRAN Gràcia varem organitzar una sessió de documental a la fresca i prop de cinquanta persones hi varen assistir. El documental, “Fake Orgasm”, parlava sobre la normativitat de les identitats de gènere, així com el binarisme que ens obliga a pensar en home/dona, blanc/negre, bo/dolent. Podem, doncs, afirmar el rotund èxit de l’acte, que va assolir l’objectiu de sensibilitzar sobre el problema que suposa l’heteropatriarcat, a l’hora d’apropar els discursos sobre les identitats de gènere.

D’altra banda, el fet de dur a terme l’acte a una plaça, ens va permetre difondre el debat a un nombre de gent molt més elevat i un públic més ampli. Un cop més varem reprendre l’espai públic com a espai per a totes les veïnes que volem seguir fent vida a les nostres places i carrers, trobant-nos, divertint-nos i alliberant-nos. Així doncs, seguim combatent l’elitització que està patint la nostra Vila i seguirem contruint alternatives.

Després de l’èxit de “Fake Orgasm”, volem recordar que aquest proper divendres 14 de juny seguirem amb el cicle de cinema a la fresca contra l’heteropatriarcat amb “El test de la vida real”. Hi esteu totes convidades i recordeu que hi haurà crispetes antirepressives!



dilluns, 3 de juny del 2013

COMUNICAT D'ARRAN GRÀCIA EN CONTRA DELS DESALLOTJAMENTS DELS ESPAIS ALLIBERATS DE LA VILA


Arran Gràcia volem manifestar tot el nostre suport cap a l’Armadillo i el Banc Expropiat que actualment estan en perill de desallotjament. Considerem que aquests dos espais estan duent a terme una tasca social fonamental a la Vila en el context d’elitització en el que ens trobem.

El Banc Expropiat va ser ocupat fa un any i mig i des de llavors ha estat un espai de trobada per a teixir complicitats entre les veïnes i les diverses associacions que enriqueixen la nostra Vila. Catalunya Caixa és la propietària i en demana el desallotjament, seguint en la seva tònica de mirar únicament pels seus beneficis obviant totes les alternatives que combaten el seu sistema opressor. Són incomptables els projectes que s’hi han pogut desenvolupar. Des del grup d’habitatge fins a la xarxa d’aliments, passant per tallers i xerrades formatives, són moltes les iniciatives que han trobat un sostre i un suport des d’on arrencar o enfortir-se.

L’Armadillo va ser ocupat el passat 11 de febrer, i ha servit per a reallotjar a 25 persones, la majoria de les quals són víctimes del drama social més gran dels darrers anys: els desnonaments. Aquest bloc del carrer Sant Salvador és propietat d’una immobiliària que ha allargat les obres durant més de 5 anys sense arribar a acabar la construcció dels pisos. Si es duu a terme aquest desallotjament, nombroses famílies i joves es quedaran sense casa ni possibilitats de tenir-ne. En aquest edifici s’ha fet palès que només des de la solidaritat entre les persones podem apoderar-nos per a recuperar les regnes de les nostres vides.

A més a més, les joves de la Vila, vam patir el passat 8 d’abril el desallotjament del nostre punt de trobada, el Casal Popular de Gràcia. Després de gairebé dos mesos sense Casal, ens trobem de nou al carrer, en el qual tampoc ens hi volen. Així doncs, un cop més, des d’Arran Gràcia defensem la ocupació com a opció  legítima per a cobrir les nostres necessitats, a més de considerar-la un mitjà imprescindible en la lluita contra l’especulació.

Els enemics contra els que ens enfrontem en aquesta situació resulten ser un banc i una immobiliària, principals culpables de la conjuntura de misèria que ells mateixos ens han imposat. Com a joves, patim aquesta misèria en tots els aspectes del nostre dia a dia, quan ens trobem aturades, sense accés a l’educació o sense possibilitat d’emancipar-nos i allargant una situació de dependència.


La voluntat d’acabar amb aquests espais comuns no és casual ja que constitueixen la materialització de la desobediència i la lluita per una vida digna i controlada per nosaltres mateixes. Defensarem aquests espais que ens són propis, continuant la lluita des de la solidaritat i el suport mutu que aquets espais ens han permès aconseguir.

ARRAN GRÀCIA

CINEMA A LA FRESCA pel lliure albir a les places i contra l'heteropatriarcat!



ARRAN Gràcia organitza un cicle de cinema a la fresca amb passis de documentals cada divendres d’aquest mes de juny, emmarcats en la prèvia a la diada del 28 de juny, per l'alliberament LGTBI, sexual i de gènere. Ho fem amb la voluntat de situar al centre del debat els discursos en torn les identitats de gènere, els cossos i les sexualitats no normatives, tot ajudant a la seva difusió i coneixement.

Aprofitem també per a reivindicar l’ús de l’espai públic a la nostra Vila, apoderant-nos de les places que són de totes. Així, el cicle de cinema es durà a terme a la Plaça Revolució. Hi haurà crispetes antirepressives!

Per aquest motiu us convidem a participar d’aquests actes que es desenvoluparan en les properes setmanes i que es detallen a continuació:

- 7 de juny, 21:00 h “FAKE ORGASM”: Lazlo Pearlman és un artista conceptual, un prestidigitador dels clitxés, un activista capaç de dinamitar els nostres prejudicis i dogmes sobre el sexe i la identitat. El que aparentment és una divertida reflexió sobre les mentides a la nostra vida sexual, es converteix de cop i volta en un discurs sobre la teoria del gènere i la permanent construcció de la nostra identitat. “Fake orgasm” colpeja la ment i obliga a un canvi de perspectiva per a replantejar alguns conceptes amb els quals hem crescut i hem estat educats.

- 14 de juny, 21:00 h “EL TEST DE LA VIDA REAL”: La teoría Queer dinamita els fonaments del dualisme predominant en la societat; home - dona, homo - hetero, normal - estrany. Hi ha tants matisos entre home i dona com entre negre i blanc. Com a mostra de la diversitat de gènere, viurem el dia a dia de 5 persones, un dia a dia que no és el de un home normal, ni el de una dona qualsevol. La normalitat d’aquells que no són normals.

- 21 de juny, 21:00 h “GO FISH”: La pel·lícula es centra en la vida d’un grup de lesbianes. Dues d’elles formen una parella estable i comparteixen pis amb Max, una jove desesperada per trobar a la dona de la seva vida. Amb la col·laboració de la promíscua Daría, la parella inventarà mil argúcies per a què la seva amiga pugui posar fi al seu celibat.

Us hi esperem!


ARRAN GRÀCIA