dimarts, 21 de febrer del 2012

[CAJEI] Comunicat en suport als estudiants valencians

En tan sols tres mesos al Govern espanyol, el Partit Popular ja ha deixat claríssim que utilitzarà qualsevol mitjà per callar les ciutadanes. Ha travessat límits que no es poden consentir, i que fan pal·lès a nivell internacional que Espanya està a anys llum de ser una democràcia. Que ningú s'enganyi, apallissar menors i els seus pares per demanar una educació pública digna ni és ordre ni és repressió: és terrorisme.

La CAJEI volem mostrar tot el nostre suport als i les estudiants valencianes mobilitzades que estan patint la violència policial, i en aquest sentit subscrivim el manifest que ha fet públic el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Per una educació pública de qualitat, antipatriarcal i en català! Contra el terrorisme policial!

Ens veiem als carrers!



6a setmana de Solidaritat amb el Poble Basc a Gràcia!

En el marc de la 6a setmana de Solidaritat Internacional amb el Poble Basc, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI) i Amics i Amigues d'Euskal Herria, organitzem una xerrada al Casal de Joves de Gràcia on intervindran membres del Jovent Independentista basc i un membre del Gaztetxe Kukutza de Bilbo.
L'acte tindrà lloc el proper dimecres 22 de febrer a les 19:30h a la Sala Polivalent del primer pis.




Amics i Amigues d’Euskal Herria i Askapena, Organització Internacionalista Basca, fem una crida a la participació en la 6a Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria, 18-26 febrer de 2012.

El panorama polític està canviant a Euskal Herria. Com a resultat de la nova estratègia de l’Esquerra Independentista, en poc menys d’un any s’han produït importants canvis que ens situen davant una nova fase en el conflicte que enfronta el poble basc amb els estats espanyol i francès.

(Segueix llegint)



Solidaritat amb els companys i companyes basques!
Dos pobles, la mateixa lluita!


dijous, 16 de febrer del 2012

[10è aniversari Casal] Cròniques i fotos

La setmana del 6 al 12 de febrer, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI) hem commemorat el 10è aniversari del Casal Popular de Gràcia amb tot un seguit d'actes. Aquí en teniu el resum:

El passat dilluns 6 de febrer, a la sala alliberada del Casal de Joves, unes 30 persones van participar en el primer acte celebrat per l'AJG commemorant els 10 anys d'okupació del Casal Popular. L'acte va començar amb el passi del documental "Km. 0: Las mil caras de la dispersión", un projecte documental que narra les vivències dels familiars i gent propera dels presos i preses polítiques basques en els seus desplaçaments a les presons. Posteriorment, un membre de Rescat, grup de suport a les preses polítiques catalanes, va explicar els inicis de la política penitenciària a la que està sotmès aquest col.lectiu, la història i l'estat actual de la lluita pels seus drets.

Dimarts, a la Barraqueta de Gràcia, va tenir lloc una xerrada de caire internacionalista posant el punt de mira a la situació nacional i social d'Irlanda. Com a ponent vam comptar amb la col·laboració d'un militant del sindicat Independent Worker's Union (IWU) procedent de la ciutat de Belfast. La xerrada portava per títol "l'organització del treball i l'alliberament nacional a l'Irlanda moderna" i es va centrar en l'explicació de tres diferents eixos de lluita presents a Irlanda avui en dia per tal d'arribar als objetius de llibertat social i nacional.

Dimecres, entre 10 i 15 persones van assistir a la xerrada realitzada pel sindicat de l'Esquerra Independentista COS (Coordinadora Obrera Sindical). Els dos militants del sindicat van fer un breu repàs sobre la trajectòria de la COS i del seu moment actual, així com una explicació dels drets laborals bàsics, especialment enfocat als joves, posant esment en la nova campanya contra la precarietat del treball temporal. Al final de l'acte, es va fer un torn de preguntes que va ser molt profitós per intentar aclarir els dubtes laborals i sindicals dels assistents.

Dijous va tocar el torn de la temàtica estudiantil. Les companyes del SEPC van explicar en què consistia l'Estratègia Universitària 2015 (que és la continuació del tristament famós Pla Bolonya): un seguit de reformes que volen dur les universitats cap a un grau de privatització i mercantilització encara més gran. Els ponents van posar èmfasi en el governament i el finançament de les universitats, que són les parts que es veuran més afectades per l'EU2015. Finalment van tractar l'estat en general de l'ensenyament a casa nostra i van anunciar mobilitzacions properes per fer front a aquesta ofensiva neoliberal.

Divendres, va tenir lloc la vessant més lúdica i festiva dels actes programats durant la setmana. Acompanyats per la música tradicional de l’Alternativa Pirinenca Antitunera, a primera hora de la tarda es va disputar un interessant campionat de botifarra. Més tard, una quarentena de persones van gaudir del taller de cervesa artesana organitzat per la Companyia Cervesera del Montseny.

Finalment, la vetllada va acabar amb un recital de cançons populars per part del companys de l’Alternativa Antitunera.

Per concloure la setmana, desenes de persones van assistir malgrat l’intens fred, al concert de Lágrimas de Sangre, Alerta i Igitaia celebrat a la Plaça de la Virreina. La nit es va iniciar amb l’espectacle de foc de la Colla de diables de Fort Pienc La Cabrònica i una actuació de la Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop. Abans que els graciencs Igitaia concloguessin la jornada, dos membres de l’AJG van agrair a totes les persones que havien fet possible el 10è aniversari del Casal, i van reiterar el compromís del nostre col·lectiu amb les lluites socials que estan tenint lloc actualment a la vila.

10 anys de resistència al Casal Popular!

15 anys de lluita juvenil a Gràcia!

dimecres, 15 de febrer del 2012

El Carnestoltes a Gràcia!!!

El proper dissabte 18 de febrer, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI) i la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) organitzem el carnestoltes jove de Gràcia.
A les 20h, davant del Casal Popular de Gràcia començarà el cercatasques amb la gran "Banda Patilla".
La vetllada finalitzarà amb un concurs de disfresses. Us hi esperem!



I pel matí:




CARNESTOLTES INDIGNAT

Vine amb el teu disfrès al carnaval més reivindicatiu de Barcelona!!

Des-de les 11h a la Plaça de la Natura del Park Güell

Diumenge 19 de febrer, prenem el carrer!



Aquest diumenge a les 11.00h
Plaça Catalunya de Barcelona

Ni retallades ..
Ni pacte social ...
Ni reforma laboral !

dilluns, 13 de febrer del 2012

[AVdG] Com ens afectarà la nova reforma laboral?



Com ens afectarà la nova reforma laboral?

Xerrada – Debat amb:

Vidal Aragnoès, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda
15 de Febrer – 19 hores – Banc expropiat (C/Travessera de Gràcia, 181)

[CAJEI] Agressió extrema contra les joves treballadores

De Guindos ho ha dit ben clar: la reforma laboral és extremadament agressiva. El que no ha dit, però, és que mina qualsevol possibilitat del jovent de tenir una feina digna. Com si la nostra situació laboral no hagués estat prou agreujada amb la darrera reforma laboral i de les pensions del PSOE i l'aprovació del nou contracte de pràctiques, el flamant govern neofranquista del Partit Popular ha presentat avui el cop definitiu contra els nostres drets.

JOVES AMB CONTRACTES FIXES: la reforma desprotegeix absolutament la treballadora davant un acomiadament, abaratint aquest fins a 33 dies per any treballat i ampliant el ventall de justificacions per al comiat procedent.

JOVES AMB CONTRACTES TEMPORALS: Abarateix i facilita la contractació temporal de les joves, principal focus de precarietat, i també el seu acomiadament. El 40% de les joves que treballen ho fan sota contractes temporals, especialment en l'hosteleria i el comerç.

JOVES ATURADES: L'atur juvenil als Països Catalans supera ja el 60% en la franja dels 16 als 19 anys d'edat. El 40% de joves que busquen feina estan sobrequalificats. A això cal afegir-hi que del total de llocs de treball destruïts des del 2006, el 86% eren ocupats per joves. Les perspectives del jovent de trobar feina NO milloraran -ben al contrari- amb aquesta nova reforma laboral, ja que entrarem en un cercle viciós de contractació-comiat que ens està fent viure en la absoluta precarietat.

MINIJOBS: És una nova forma d'esclavatge juvenil, que a Alemanya funciona ja des del 2003. Permet emplear algú per realitzar tasques de poques hores de duració per un sou màxim de 400 euros -xifra força inferior al Salari Mínim Interprofessional i sense cotitzar a la seguretat social. El govern de Rajoy ja ha insinuat en diverses ocasions la seva intenció d'impulsar els minijobs, que formarien part també del paquet de mesures que prepara la Unió Europea per a fomentar la ocupació juvenil.

CONGELACIÓ/RETALLADA DEL SMI: El Salari Mínim Interprofessional, que a l'Estat Espanyol és de 641,40 euros mensuals marca el mínim que se li pot pagar a una treballadora per una jornada laboral a temps complet. Per als treballadors amb un contracte eventual que no excedeixi els 120 dies l'any, per exemple contractes per obra i servei, el salari mínim és de 30,39 euros per jornada. Malgrat que segons el govern espanyol, la congelació/retallada anunciada només afectaria 200.000 persones, cal sumar-hi el prop d'un milió de treballadores catalanes que no estan protegides per un conveni col·lectiu i, per tant, el seu salari es regeix pel SMI. És a dir que, als Països Catalans, es calcula que aquesta congelació/retallada del SMI afectarà a la pràctica 1.400.000 persones, la majoria joves i dones.

La reforma del PP obrirà de bat a bat a la CEOE les portes d'un mercat d'esclaus. Amb la contractació i l'acomiadament pràcticament desregulats i desprotegits ens convertirem en la mà d'obra barata i sense drets laborals que tant somia la patronal. PERÒ NO DEIXAREM QUE DESTRUÏU EL NOSTRE FUTUR SENSE OPOSAR RESISTÈNCIA! No permetrem que aquesta reforma, feta des de la pura crueltat, ens condemni a tota una generació a la precarietat més absoluta. Des de la CAJEI, volem fer una crida al jovent català a rebel·lar-se de totes les maneres possibles contra les noves formes d'esclavatge, ja sigui des d'un sindicat o una assemblea de treballadors, fins a l'agitació, la lluita al carrer i l'autoorganització.

El jovent en lluita per un futur digne! NO a la reforma laboral!

10 de febrer del 2012.
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)

dimarts, 7 de febrer del 2012

dilluns, 6 de febrer del 2012

[Urgent!] Canvi d'emplaçament d'alguns actes!

Us passm el nou emplaçament d'algunes activitats programades per aquesta setmana. Hi ha hagut canvis dimarts i dimecres.
Salut!

DILLUNS 6
(A la sala Alliberada del Casal de Joves. C/ Gran de Gràcia, 190)
19:30h Passi del Documental KM-0: Las mil caras de la dispersión i col·loqui amb l'autor

DIMARTS 7 (A la Barraqueta. C/ Tordera 34)
19:30h Xerrada: El Nord d'Irlanda i la lluita obrera. A càrrec d'un sindicalista irlandès


DIMECRES 8 (Al Casal Popular. C/ Ros de Olano, 39)
18:30h Taller d'insurgència laboral a càrrec del sindicat COS (coordinadora obrera laboral)
Dubtes laborals, sobre l'atur i porta el teu contracte!

DIJOUS 9 (Al Casal Popular. C/ Ros de Olano, 39)
19h Xerrada sobre les retallades a l'educació pública! Preparem la vaga del 29-F
22h Festa Universitària del SEPC

DIVENDRES 10 (Al Casal Popular. C/ Ros de Olano, 39)
18:30h Jocs populars i taller de botifarra
20:30h Tast de cerveses artesanals a càrrec de la Companyia Cervesera del Montseny
21:30h Cantada popular


DISSABTE 11 Concert a les 20:30h a la plaça Virreina

Lágrimas de sangre
Alerta
Igitaia

Disculpes per les molèsties!